MEDITACIÓ

Independentment que estigui de moda parlar sobre meditació, realment hi ha poques persones que els interess, i a les que sí els interessa aquesta pràctica no solen anar a un centre, així que encara es redueix més el numero de persones que els interessa i practiquen de forma regular.

Si no vas a un centre on ensenyin meditació deus tenir, d’una banda molta força de voluntat per dedicar-li una estona cada dia, i per una altra, si aconsegueixes fer-ho a casa alguns dies has de tenir un gran discerniment per adonar-te dels errors i els paranys en les quals és comú caure.

Certament, si tota aquesta gent que diu que li interessa la meditació o que afirma practicar-la realment ho fes, possiblement la consciència global seria major. Sortir de la ignorància i de l’estat de confort que donen les creences no és fàcil.

D’altra banda, hi ha aquelles persones a les quals la meditació els resulta fascinant i magnètica. Aquest tipus d’atracció és forta perquè és una trucada a l’ego que desitja desenvolupar el poder de la ment. Certament és una manera d’arribar a la meditació perquè anima al meditador a posar en practica tècniques, però no podem quedar-nos aquí. Sortir de l’egoisme i el desenganxament són etapes que van més enllà d’aquestes primeres fases a les quals per desgràcia molts queden atrapats.

Com a professora de ioga i meditació a Badalona i altres llocs, amb 12 anys ensenyant i més de 20 anys practicant tècniques de diferents tradicions i altres filosofies espirituals, considero que el que la gent necessita és fer un primer treball de comprensió i distanciament amb el contingut de la seva ment. Són moltes les persones que quan vénen a meditació em diuen que el que volen és parar la ment. Persones que viuen amb un nivell alt d’estrès i estan constantment pensant què han de fer, o persones que estan preocupades, tristes o nervioses. Hi ha molts més tipus, però aquests tipus de persona, igual que uns altres, tenen una gran identificació amb els pensaments que es repeteixen i dels quals intenten fugir sense entendre.

Aquí trobaràs tallers de meditació de diferents estils i nivells; l’important és la comunicació prèvia que s’estableix entre l’alumne i el professor i tenir clar que cal temps per experimentar canvis que realment puguin canviar una mica aquesta dinàmica.

En altres articles parlaré de diferents estils de meditació i nivells que podem trobar. Si t’interessa meditar posa’t en contacte amb nosaltres i t’informarem de les trobades setmanals i diferents tallers de meditació que hi ha disponibles.

Salutacions.

Post escrito por: ThiAn -  http://yogayconsciencia.blogspot.com/

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s